Op Bali zijn veel goede restaurants gevestigd en de keuze is reuze! Wij hebben bijna elke dag twee restaurants bezocht, uiteenlopend van de Indonesische keuken tot de internationale keuken. Wij hebben drie pareltjes weten te vinden en delen ze graag met jullie! Bij alle drie onderstaande restaurants is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend.

 

1. Cuca

Een lunch of diner bij Cuca is de perfecte afsluiter van een rondreis door Bali, want Cuca ligt heel dichtbij de luchthaven. Dit restaurant is echt van hele goede kwaliteit en overall gezien was dit de beste restaurantervaring van onze trip. Het is een wat chiquer restaurant en hierdoor kozen wij ervoor om in de tuin te dineren i.p.v. het strakkere binnen gedeelte. Extreem chique was het nou ook weer niet, wij waren gewoon casual gekleed en vielen niet uit de toon. De menukaart is vrij overzichtelijk, je hebt de vegetarische-, vlees- en visgerechten. Het principe dat ze hanteren is shared dining, tenzij je voor een uitgebreid menu kiest. Eigenlijk was alles wat wij bestelden heel erg lekker, maar de coquilles, ‘Hawaian cracker’ en ‘Bali breakfast’ spanden de kroon! Bestel ook zeker een cocktail, want die zijn net even anders dan anders. Omdat de tapas klein van formaat zijn, scharen wij Cuca in de €€€ categorie. Reserveren en het menu inzien kan hier.

Lunch en diner €€€

restaurants Bali
restaurants Bali
restaurants Bali

2. Sun Sun Warung

Sun Sun Warung is een uitstekende Warung. Dat is één van de redenen dit restaurant onze favoriet was in Ubud, het eten is erg lekker en heel goedkoop. De setting vonden wij echt zo leuk! Er zijn allerlei intieme zitplekken op een familiecomplex. Je eet letterlijk bij de mensen thuis, alleen dan wel in restaurantvorm natuurlijk. Het restaurant is erg populair en het zit al snel vol. De rijsttafel is een aanrader en mocht je bij Sun Sun Warung lunchen, neem dan vooral take away mee voor de avond! Reserveren en het menu inzien kan hier.

Lunch en diner €

restaurants Bali
restaurants Bali
restaurants Bali

3. Mowie’s Bar

Mowie’s bar is wat we op voorhand hadden gehoopt qua goed restaurant op Gili Air. Een prachtige locatie aan het strand, goed eten, lekkere cocktails en een fijne sfeer. Mowie’s heeft het allemaal! Wij zijn hier twee keer wezen eten en beide keren kwamen wij aan tussen vijf en zes uur. Rond die tijd is er genoeg plek (buiten het hoogseizoen) en kun je genieten van de zonsondergang. De zon zakt recht voor je neus zo boven het water naar beneden. De tonijntartaar, tonijnsteak, kipburger en daiquiri cocktails zijn aanraders! Alvast een kijkje nemen en het menu inzien kan hier.

Ontbijt, lunch en diner €€

restaurants Bali
restaurants Bali
restaurants Bali

Meer informatie over deze bestemming is te vinden in ons e-book Bali en te lezen in onze overige blogs over Bali.