Birdbox Fauske

Birdbox Fauske is een dikke vette vermelding waard. Op ruim drie uur rijden van Bergen vind je deze hidden gem! Het ultieme verblijf in de Noorse natuur met schitterend uitzicht op Førdefjord en bergketen Blegja.

Vooraf twijfelden wij of het de moeite waard zou zijn om hier een nachtje te verblijven, maar wat zijn wij blij dat wij het wel hebben gedaan. Hoe dichter je bij de locatie komt, hoe meer je het gevoel krijgt dat je in the middle of nowhere belandt. En ja hoor, Birdbox Fauske ligt echt zo’n beetje in niemandsland. Rondom de accommodatie liggen enkele boerderijen en er lopen wat koeien rond, maar daar houdt het ook bij op. Met rondom bedoelen wij ook echt kilometers van Birdbox vandaan.

De eigenaar heeft een klein verblijf gebouwd met een immens raam met uitzicht op Førdefjord. Wij zijn letterlijk nog nooit met zo’n mooi uitzicht wakker geworden, wauw! De ‘badkamer’ is gelegen in de schuur die naast Birdbox staat en dat heeft zo zijn charme. Bidbox Fauske is dan ook een fantastische locatie om mooie foto’s te maken.

noorwegen
noorwegen
noorwegen

De beschrijving om bij de accommodatie te geraken en het contact met de eigenaar waren uitmuntend. Er is een parkeermogelijkheid op vijf minuten lopen van Birdbox verwijderd en de wandeling omhoog kan eventjes voor een uitdaging zorgen. Het ligt er maar net aan of de ondergrond nat of droog is. Bij een natte ondergrond moet je bij de korte klim omhoog goed oppassen dat je niet wegglijdt.

Ontbijt is niet inbegrepen en stel jezelf hierop in. Neem gewoon wat mee vanuit de supermarkt. De eigenaar heeft in de schuur wel biscuitjes en marshmallows klaarliggen, zodat je die met een kampvuurtje kan omtoveren tot s’mores. Neem even contact met de eigenaar op als je verzekerd wil zijn van goed hout om een kampvuur te maken. De kans is in Noorwegen zeer aannemelijk dat de takken rondom Birdbox te vochtig zijn.

Als je wat langer wilt slapen, neem dan een slaapmasker mee. In de slaapkamer is het al vroeg licht, omdat de kamer niet uitgerust is met gordijnen.

noorwegen

De kosten

Het is prijzig om hier te overnachten, voor één nacht betaal je €348. Het is een aanrader om een doordeweekse overnachting te boeken, hier bespaar je bijna €50 mee. Als je wacht tot enkele dagen van tevoren, dan kun je in de minder populaire maanden weleens geluk hebben en met €264 wegkomen. Wij zouden dat niet aandurven, want wie weet loop je deze hidden gem dan mis. Het is aan te raden om deze accommodatie minimaal een half jaar van tevoren te boeken. Als je midden in het hoogseizoen gaat is het handig om zelfs langer van tevoren te boeken.

Wil je meer te weten komen over deze hidden gem en een reservering maken, kijk dan op https://www.birdbox.no/fauske.

Meer informatie is te vinden in ons e-book Bergen & omgeving en te lezen in onze overige blogs over Bergen & omgeving.