In Costa Rica heb je talloze opties wat betreft jungle tours. Wat je eigenlijk niet mag overslaan dat is een jungle tour in het donker. Er zijn heel veel dieren die overdag niet actief zijn en zodra het donker is gaan jagen. Graag vertellen wij jou meer over onze ervaring.

Ga niet zelf op pad, maar boek een tour

Wij boekten een twee en een half uur durende tour met een klein groepje inclusief pick up service. Onze gids was ervaren, lief en grappig, eigenlijk zoals de meeste gidsen in Costa Rica zijn. Tijdens deze tour loop je samen met je gids en enkele andere toeristen door de jungle. Omdat het net donker is worden bepaalde dieren dus actief die je overdag niet of nauwelijks ziet, denk aan: slangen, spinnen, kikkers, schorpioenen, sprinkhanen en miljoenpoten.

Het is bizar hoe de Costa Ricaanse gidsen de dieren zo makkelijk weten te spotten. Uiteraard weten zij beter waar ze moeten kijken, maar als je de score zou bijhouden dan heeft de gids uiteindelijk zo’n 50 dieren gespot en jijzelf met geluk vijf. Het is wel echt een avontuur om met je zaklamp op zoek te gaan naar toch wel veel angstaanjagende en giftige insecten, reptielen en amfibieën. In de praktijk was dit totaal niet eng, dit is vanwege de kennis van de gids en de rust waarmee de gids je begeleidt.

Deze tour is een geweldige toevoeging op alle andere jungle tours die je waarschijnlijk gaat maken in Costa Rica. Over foto’s maken hoef jij je ook niet druk te maken, want gidsen zijn niet bepaald bang en ze nemen van heel dichtbij alle foto’s voor je. Onze gids fotografeerde zelfs een Braziliaanse zwerfspin van héél dichtbij en dat is schijnbaar één van de meest dodelijke spinnen ter wereld. Gelukkig overleefde de gids het en waren wij een gave foto rijker!

Een andere fijne bijkomstigheid is dat het avondeten is inbegrepen. Je krijgt een lokaal gerecht wat gewoon prima smaakt.

Meer informatie is te vinden in ons e-book Costa Rica en te lezen in onze overige blogs over Costa Rica.