Costa Rica heeft zoveel te bieden op het gebied van natuur. Het land trekt jaarlijks meer dan een miljoen toeristen aan van over de hele wereld. Er zijn genoeg activiteiten in Costa Rica die jouw reis onvergetelijk maken en wij hebben een top 5 voor je gemaakt!

1. Bezoek een nevelwoud

Wanneer heb je nou de kans om op reis een nevelwoud te bezoeken? In Costa Rica heb je de unieke mogelijkheid om de flora en fauna van een nevelwoud te aanschouwen. Monteverde Cloud Forest Reserve, Santa Elena Cloud Forest Reserve en Curi Cancha Private Reserve zijn de drie beste en meest voor de hand liggende opties wat betreft het bezoeken van een nevelwoud. Lees in ons e-book welke van de drie nevelwouden wij aanraden te bezoeken en wat de verschillen zijn.

2. Ga ziplinen

Er zijn heel veel verschillende plekken op de wereld waar je kan ziplinen. Er zijn een stuk minder plekken waar je in een adembenemende omgeving kan ziplinen over honderden meters afstand. In Costa Rica kan het! Je vliegt dwars door en over de boomtoppen heen van plateau naar plateau. Het is ook de ideale manier om van je hoogtevrees af te komen, mocht je daar last van hebben. Lees in ons e-book over de tips & tricks wat betreft ziplinen in Costa Rica.

3. Bezoek hanging bridges

Costa Rica staat bekend om de hangende bruggen midden in de jungle. Het voordeel is dat een bezoek altijd gepaard gaat met het spotten van dieren. The place to be voor jouw bezoek aan hangende bruggen is toch wel Mistico Arenal Hanging Briddges. Op deze magische plek wandel je een aantal uur over meerdere bruggen op verschillende hoogtes. Wij zagen tijdens ons bezoek o.a. een fer-de-lance slang en een coati (neusbeer). Lees in ons e-book of je een georganiseerd tour moet boeken of juist alleen op pad moet gaan.

4. Ga gericht opzoek naar luiaards

Een leuke en complete weggever is de volgende tip wat betreft het spotten van luiaards. Er is een familiebedrijf in La Fortuna die een stuk grond bezit waar heel veel luiaards hun huisvesting zoeken in de boomtoppen. Boek je tour bij Bogarin Trail. Hier ga je met een klein groepje twee uur lang opzoek naar luiaards en nog meer toffe dieren! Je komt hier echt gegarandeerd luiaards tegen, mede dankzij de superscherpe ogen van de Costa Ricaanse gidsen. Verder spotten wij een uil (erg zeldzaam om die tegen te komen), toekans, verschillende soorten slangen en allerlei gifkikkers.

5. Dineer in een boomtop

Tot slot de hidden gem op het gebied van culinair Costa Rica, San Lucas Treetop Dining Experience. Als je de mogelijkheid hebt om hier te reserveren, moet je dat zeker doen! Eten bij San Lucas is ‘a once in a lifetime experience’. Zowel het uitzicht, de setting als de kwaliteit van het eten zijn van bizar hoog niveau! De ontvangst is goed geregeld en je wordt de hele avond bediend door één vaste ober. Tijdens ons bezoek was letterlijk elke gang waanzinnig lekker! De cocktails zijn ook zeker aan te raden! Lees meer over deze ervaring in ons e-book.

Meer informatie is te vinden in ons e-book Costa Rica en te lezen in onze overige blogs over Costa Rica.