Er zijn zoveel wandeltochten te maken in de Costa Ricaanse parken, er zijn zoveel dieren en planten te zien en er is zoveel aanbod qua georganiseerde tours. Waarom zou je ook nog eens naar Manuel Antonio National Park gaan? Het is het kleinste park van het land en wat ga je hier nog zien wat je niet al hebt gezien?

Er zijn meerdere goede redenen waarom je dit nationaal park moet bezoeken!

Het park ligt aan de prachtige kust en aan het eind van de tour kun je het strand dan ook bezoeken. Verder ga je veel dieren tegenkomen die je nog niet eerder hebt gezien. De ingang is niet ver van het ‘centrum’ van Manuel Antonio en Quepos verwijderd.

In Manuel Antonio National Park hadden wij talloze gidsen gezien die erg bekwaam leken en vriendelijk oogden. Zo’n gids wil je natuurlijk hebben om het maximale uit je ervaring te halen. Wij boekten onze tour bij Efrain’s Nature Tours, een familiebedrijf met erg ervaren en vriendelijke gidsen die wij zeker aanraden. Voor een twee en een half uur durende tour met een klein groepje inclusief pick up service betaalden wij €55 per persoon.

Tijdens deze tour loop je samen met je gids en enkele andere toeristen over het hoofdpad van Manuel Antonio National Park. Je komt ontzettend veel verschillende dieren tegen en veel daarvan heb je waarschijnlijk dus nog niet in andere parken gezien, denk aan: leguanen, brulapen, witschoudercapucijnapen, capucijnapen, luiaards en stekelvarkens. Eenmaal aangekomen bij het restaurant ga je met je groepje aan een picknicktafel zitten en krijg je fruit met sap. Dat is wel even fijn, want je mag zelf geen eten meenemen. Tijdens het eten is het heel vermakelijk om naar alle aapjes te kijken, die op hun beurt weer naar jouw eten aan het staren zijn.

Na de versnaperingen is het tijd om alleen verder te gaan, de gids zegt gedag en legt uit hoe je bij het strand komt. Je kan ervoor kiezen om op het strand te gaan liggen of terug te lopen. Wij raden aan om in ieder geval terug te lopen via de strandkant en niet de short cut te nemen naar de uitgang. Via deze route kwamen wij zonder gids nog veel dieren tegen. Een schitterende pelikaan en leguaan stonden model voor Eleni haar camera.

Twijfel niet en bezoek Manuel Antonio National Park!

Het is een prachtig park aan de kust en je ziet verschillende dieren die je nog niet hebt gezien. Je bent hier zeker niet alleen, maar probeer je daar van tevoren gewoon op in te stellen.

Meer informatie is te vinden in ons e-book Costa Rica en te lezen in onze overige blogs over Costa Rica.