Moorea, een magisch eiland

Moorea is een vulkanisch eiland dat een ontdekkingsreis verdient. Je bent letterlijk aan de andere kant van de wereld op een magisch eiland, trek er vooral op uit! Wij vertellen jou welke excursie ons ontzettend goed in de smaak viel.

De man die ons ZIJN eiland heeft laten zien is Pierre. Hij is de eigenaar van Enjoy Moorea en hier hebben wij ‘the real island tour’ geboekt. Dit is een zes à zeven uur durende excursie per 4×4 truck met een klein groepje, inclusief pick up service.

Met een super gepassioneerde gids begin je de dag met een trip naar Magic Mountain. De rit omhoog is erg avontuurlijk, maar gelukkig word je boven op de berg beloond met een prachtig uitzicht. Je kijkt uit over een gedeelte van Moorea en ook over de prachtige riffen, die goed te zien zijn door het kraakheldere water.

Na het bezoek aan Magic Mountain word je naar het hoogste uitkijkpunt van Moorea gebracht, genaamd Belvedere. Het uitzicht is wederom fenomenaal. De route ernaartoe is ook prachtig, je rijdt namelijk langs talloze ananasvelden.

Vervolgens word je naar de tropische tuin gebracht om te leren over de lokale planten en vruchten. Je komt hier veel exemplaren tegen die wij Europeanen nog nooit hebben gezien, laat staan geproefd. Je sluit het bezoek af met een proeverij van jam. Dit klinkt niet heel denderend, maar de soorten jam zijn echt bizar vers, lekker en verrassend. Je hebt ook de mogelijkheid om wat producten aan te schaffen.

De lekkerste poisson cru

Nu iedereen lekker hongerig is geworden door de proeverij, neemt Pierre je mee naar een privéstrand. Terwijl al zijn gasten mogen genieten van een mooie strandwandeling of een momentje van rust in het zand, maakt hij een typisch Polynesische lunch klaar. Wij aten het meest zalige fruit ooit en de beste poisson cru die wij tijdens ons verblijf op Frans-Polynesië hebben genuttigd. Ter info, dit gerecht aten wij bijna elke dag!

Je sluit de tour af met een bezoek aan een waterval aan de zuidkust. Als het regenachtig is geweest dan komt er veel water naar beneden, zo niet dan heb je alsnog een prachtige rotsformatie voor je met een beetje neerdalend water. De perfecte afsluiter van de dag. Een dag waar je het echte Moorea ontdekt onder begeleiding van een gepassioneerd man, gepassioneerd door zijn magische Moorea!

De tour kost €115 per persoon en is hier te boeken.

Meer informatie is te vinden in ons e-book Frans-Polynesië en te lezen in onze overige blogs over Frans-Polynesië.