De aankomst op Juan Santamaria Airport is meestal in de avond. Als je in één keer door wil rijden naar La Fortuna kost dat je bijna drie uur, na zo’n lange vlucht is dat wel heftig. Wat te doen?

Catarata del Toro

Om dit probleem te tackelen heb je op 1 uur en 45 minuten rijden een toffe optie voor een tussenstop. Wij hadden besloten om de waterval ‘Catarata del Toro’ te bezoeken de volgende ochtend. Het enige wat je daarvoor moet regelen is een verblijf in de buurt. Wij hadden een prima basic verblijf geboekt voor €99 per nacht. Klik hier om het verblijf te bekijken. Het voordeel van deze accommodatie is dat ontbijt bij de prijs zit inbegrepen.

Het bezoeken van Catarata del Toro biedt meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat het misschien wel de mooiste waterval van Costa Rica is, mede omdat het in een krater ligt. De wandeling vanaf de parkeerplaats is prima te doen, maar op de terugweg moet je wel eventjes flink wat treden omhoogklimmen. De entreeprijs is €13 en vanaf 7:00 uur kan je de waterval bezoeken. Op zondagen is het helaas niet mogelijk om deze prachtige bezienswaardigheid te bewonderen.

Vanaf Catarata del Toro naar La Fortuna is het nog ongeveer 1 uur en 45 minuten rijden. Neem hier een kijkje voor meer informatie. Wellicht vind jij het ook leuk om Blue Falls of Costa Rica te bezoeken, dat gelegen is naast Catarata del Toro.

San José

Een andere optie is om één nacht in San José te verblijven, maar San José verdiend niet de schoonheidsprijs. Costa Rica haar steden en dorpjes staan überhaupt niet bekend om de schoonheid en wij raden San José ook af.

Meer informatie is te vinden in ons e-book Costa Rica en te lezen in onze overige blogs over Costa Rica.