1. De mensen zijn waanzinnig lief

Zelden hebben wij zulke vriendelijke mensen ontmoet in Frans-Polynesië. Geen uitzonderingen op de regel, iedereen is lief. Leren over de gewoontes van de locals en hun levenswijze is ook een must, een beetje cultuur snuiven kan hier geen kwaad!

Frans-Polynesië
Frans-Polynesië

2. Bora Bora is het ultieme eiland op Frans-Polynesië om jouw honeymoon te vieren

Bora Bora staat in bijna alle top 10 lijstjes wat betreft beste honeymoonbestemmingen en terecht! Op dit eiland zijn verschillende luxueuze resorts te vinden met de meest prachtige aan- en uitzichten. De resorts gevestigd op de ring met eilanden om Bora Bora heen bieden het mooiste uitzicht. Je kijkt dan namelijk naar het vulkanische eiland in plaats van de oceaan. Het enige nadeel aan Bora Bora is dat het echt duur is.

Frans-Polynesië

3. De onderwaterwereld is uniek

Smeer je schouders goed in, want in Frans-Polynesië zul je veel gaan snorkelen! Het water is kraakhelder en de vissen en wezens prachtig en bijzonder. Wij zagen bijvoorbeeld een octopus, een mantarog, blauwvintrekkervissen, zwartpuntrifhaaien, verpleegsterhaaien, schildpadden, dolfijnen en heel veel kleurrijke vissen.

Frans-Polynesië

4. Frans-Polynesië is een walhalla voor tonijn liefhebbers

Overal op het eiland kan je tonijn bestellen en de kwaliteit is ongekend goed. De tonijn is overal zo zacht en smelt op je tong. Op de meeste plekken serveren ze de tonijn als sashimi en op sommige plekken maken ze er een compleet gerecht van.

5. Het is altijd tegen de 30 graden celcius

Het klimaat in Frans-Polynesië is erg aangenaam. Let wel op dat het droge seizoen hier wordt gezien als de beste reistijd, om specifiek te zijn is dat van mei tot oktober. De overige maanden zijn regenachtiger (korte en hevige buien) en ook is het dan orkaanseizoen. Laat je niet afschrikken door een weersvoorspelling die je vanuit Nederland opzoekt voor je reis. Er is regelmatig bewolking, maar de zon laat zich heel vaak zien.

Frans-Polynesië

6. Fruit eten is een feestje

Het allerlekkerste fruit dat wij ooit hebben gegeten was op Frans-Polynesië! De ananas is zo zoet en er zijn zoveel heerlijke onbekende fruitsoorten (voor ons Europeanen) te eten. Tijdens onze excursie op Moorea hebben wij geleerd dat zelfs papaja lekker kan zijn als je het besprenkeld met limoen. Wij houden niet zo van papaja, maar in Frans-Polynesië konden wij er geen genoeg van krijgen.

Frans-Polynesië
Frans-Polynesië

7. Moorea is een heerlijk eiland op Frans-Polynesië om te ontdekken

Moorea is als het ware het goedkopere zusje van Bora Bora. Het eiland heeft veel overeenkomsten en de meest duidelijke is dat het beide vulkanische eilanden zijn. Moorea leent zich meer om op avontuur te gaan dan Bora Bora. Je accommodatie verlaten in Moorea is voordehandliggender, aangezien je hier minder voor betaald. In Bora Bora zit je zo exclusief, dat het bijna zonde is om een excursie te doen. Oftewel, huur een scooter en trek eropuit of boek een excursie om Moorea te ontdekken.

Frans-Polynesië
Frans-Polynesië

8. Geniet van een overwater bungalow

Als je dan toch aan de andere kant van de wereld bent en veel geld betaald om de liefde te vieren, huur dan een overwater bungalow! Op Frans-Polynesië is Bora Bora is één van de gaafste plekken op deze aardbol om in een overwater bungalow te verblijven. In ons e-book lees je in welk resort wij hebben gezeten en welke overwater bungalow wij hadden. Wij vonden het heerlijk om op onze eigen veranda te chillen met uitzicht op het vulkanische eiland Bora Bora. Onder de accommodatie doorzwemmen terwijl je partner in bed ligt mee te kijken is ook superleuk.

9. De stranden zijn witter dan wit en de zee is blauwer dan blauw

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar wat een prachtige bestemming is Frans-Polynesië toch op het gebied van zon, zee en strand. Wij keken op Moorea en Bora Bora onze ogen al uit wat betreft het strand en de zee, maar op Tikehau waren wij echt van stomheid geslagen. Wij zijn op veel plekken op de wereld geweest, maar het strand van Tikehau staat met stip op nummer 1! Wij konden zelfs een octopus spotten vanaf de steiger, zo helder is het water.

Frans-Polynesië

10. Waan jezelf aan de andere kant van de wereld op Tikehau

We gaan weer verder met Tikehau! Dit prachtige eiland op Frans-Polynesië staat bekend om de stranden en een oase van rust. Er zijn maar een paar resorts te vinden op Tikehau en die zijn ook kleinschalig opgezet. Er zijn dus weinig andere toeristen te vinden, de onderwaterwereld is next level en het strand is van een andere planeet. De wifi werkt vaak niet optimaal, wat zeker helpt met ontspannen. Stel jezelf er wel alvast op in dat dit eiland echt afgelegen is. Het eten is duur en de kwaliteit van alles wat geïmporteerd moet worden is niet hoogstaand. De vis is wel van goede kwaliteit, aangezien daar een overschot van is en regelrecht uit de wateren van Tikehau komt.

Frans-Polynesië
Frans-Polynesië

Meer informatie is te vinden in ons e-book Frans-Polynesië en te lezen in onze overige blogs over Frans-Polynesië.